Xontrol, het beheerpaneel voor klanten van Xolution

Vanaf januari 2016 kunnen alle klanten van Xolution gebruikmaken van Xontrol, hét beheerpaneel voor alles dat u moet kunnen doen met betrekking tot webhosting en domeinnamen. Ook een aantal handige tools, praktische handleidingen en de mogelijkheid tot ondersteuning zijn voorhanden.

Bij Xolution zijn we gek op innovatie. Degelijk werk waar onze klanten profijt van hebben. De afgelopen jaren hebben we veel geïnvesteerd in onze infrastructuur: supersnelle SSD-caching, een intelligent backupsysteem, DNS-servers op gescheiden locaties en geoptimaliseerde WordPress-hosting. Onze dienstverlenging kent weinig tot geen storingen: uw website is altijd online en uw e-mail altijd bereikbaar.

Iets wat achtergebleven bij dit alles is het beheerpaneel voor de webhosting. Hiervoor maken we gebruik van DirectAdmin, één van de beste op dit gebied. Het werkt snel en goed en kent veel opties, maar heeft een relatief technische insteek en is niet geheel klantvriendelijk. Zeker niet als je er weinig mee te maken hebt. Dan is het aanmaken van een simpel e-mailadres al snel een brug te ver.
Een andere uitdaging was het combineren van alle losse diensten met elkaar. Er was DirectAdmin, een klantenpaneel voor het beheren van persoonsgegevens en abonnementen en een helpdesk. Dat wilden we graag met elkaar koppelen, zodat alles vanuit één plek bereikbaar zou zijn. En bovenal gebruiksvriendelijk, zodat al onze klanten er mee overweg kunnen.

Zo ontstond Xontrol: hét beheerpaneel voor klanten van Xolution. Na maanden van ontwikkeling, testen, het verwerken van feedback en het doorvoeren van verbeteringen, is het nu klaar voor gebruik. Vanaf 1 januari 2016 is xontrol.nl in functie. We houden graag alle mogelijkheden even tegen het licht.

Inloggen, serverstatus en contact

We starten op de welkomstpagina van Xontrol, waarop als eerste de mogelijkheid is gegeven om in te loggen. Logingegevens vergeten? Geen probleem, die zijn op te vragen via het bij ons bekende e-mailadres van uw account.
Met Xontrol komen de huidige locaties waarop u kon inloggen te vervallen: DirectAdmin (uwdomein.nl:3333) en het oude klantenpaneel (account.xolution.nl) zijn niet langer in gebruik. Ook alle inhoud van support.xolution.nl is geïntegreerd en daarmee als helpdesk overbodig.

Terug naar xontrol.nl, waar direct onder het inlogveld de serverstatus wordt getoond. Is uw website of e-mail onbereikbaar, controleer dan hier of er melding van gemaakt is. Alle servers worden, door Pingdom, elke minuut (!) gecontroleerd of deze bereikbaar zijn en functioneren. Berichten over een probleem worden dag en nacht aan ons doorgegeven. In het uiterste geval van een storing, dan zal de dienst waar het probleem op van toepassing is, aangemerkt worden en ziet u vervolgens ons communicatiekaneel getoond dat we gebruiken bij dergelijke storingen: Twitter. Handig dus om ons op voorhand te volgen, dan bent u altijd als eerste op de hoogte.

Geen storing zichtbaar en toch problemen? Neem contact met ons op. Misschien betreft het enkel uw hostingaccount of is iets lokaals op uw computer in verbinding met onze servers aan de hand. U kunt, zonder in te loggen, het contactformulier invullen en ons berichten.

Ook handig: een aantal belangrijke handleidingen zijn direct vanaf hier bereikbaar. Even snel zien hoe een e-mailadres ingesteld moet worden bijvoorbeeld. Ook handig om aan uw medewerkers te geven, als deze wel toegang moeten hebben tot deze ondersteuning, maar niet mogen inloggen op uw account. Een aantal handige tools ontbreken ook niet, zo kunt u snel uw IP-adres aflezen en TeamViewer downloaden indien remote support nodig is.

Alle belangrijke zaken in één oogopslag

Eenmaal ingelogd komt u op het dashboard, vanwaar we graag doorverwijzen naar alle relevante opties binnen het beheerpaneel. Uw domeinnamen en hostingpakketten kunt u vanaf hier inzien en beheren, ondersteuning is direct voorhanden en we tonen wederom de serverstatus en eventueel uw openstaande facturen.

 

In het menu aan de linkerkant treft u alle opties binnen uw account aan: het inzien en wijzigen van uw klantgegevens, het beheren van de webhosting, een overzicht van uw domeinnamen en abonnementen, recente bestellingen en al uw facturen. Ook vanuit daar is ondersteuning direct aanklikbaar.

Webhosting zelf beheren

Met Xontrol komt er een einde aan het gebruiksonvriendelijke hostingpaneel DirectAdmin. Alle reguliere opties die u zou willen beheren, zijn onder Webhosting vertegenwoordigd: e-mailaccounts subdomeinen, databases en backups. Uiteraard kunt u van het betreffende hostingaccount ook uw wachtwoord wijzigen en heeft u direct inzicht in het gebruik van schijfruimte en dataverkeer.

Toch zelf geavanceerde functies beheren, zoals het instellen van cronjobs of redirects? Via een speciale link is DirectAdmin nog wel te benaderen. Dit zal in de meeste gevallen alleen voor de meer ervaren gebruiker zijn.

Ondersteuning en strippenkaarten

Een belangrijk onderdeel van Xontrol is de verbeterde helpdesk: u komt er via Ondersteuning op het dashboard of in het menu. U treft er uitgebreide documentatie, zoals handleidingen voor het instellen van e-mailaccounts in uw mailclient, evenals informatie over specifieke services en abonnementen voor u als klant van Xolution. Uiteraard is er ook een zoekfuncties aanwezig.

Contact opnemen kan ook vanaf deze pagina. U ziet hier tevens de laatste drie supportgesprekken, met de mogelijkheid om meer berichten uit het verleden op te vragen. Handig als u even iets terug wilt zoeken wat eerder besproken is.

En als laatste op deze pagina staan uw strippenkaarten weergegeven. Elke klant van Xolution krijgt bij een abonnement een aantal strippen inclusief. Deze zijn te gebruiken voor ondersteuning, zoals het het remote instellen van een e-mailadres, het terugzetten van een backup of het laten uitvoeren van updates aan WordPress. Support is niet onbeperkt, dat zou webhosting te duur maken. Xolution kiest ervoor om de drempel wat lager te leggen, zodat het ook mogelijk is om voor een paar euro een hostingpakket af te nemen: niet iedereen heeft tenslotte veel ruimte nodig.. en datzelfde geldt ook voor ondersteuning. Waarom daarvoor betalen als het niet nodig zou zijn? Daarnaast maken wij met ons strippensysteem inzichtelijk wat er aan support geleverd is, wat voornamelijk handig is als u een abonnement heeft voor uw WordPress-website.

Zijn uw strippen op? Via Xontrol kunt u snel nieuwe bestellen.

Bestellen en uitbreiding van Xontrol

Nog niet genoemd is de mogelijkheid om nieuwe domeinnamen en hosting te bestellen. Dit kan vanuit het overzicht van uw domeinen en pakketten maar ook via Bestellen. U kunt bestaande domeinnamen uitbreiden met hosting, uw huidige abonnementen upgraden en nieuwe domeinen bestellen. Krijgt u korting? Dan zal dit automatisch verwerkt worden: dit is tenslotte gekoppeld aan uw account.

Met Xontrol zijn we goed op weg, maar het kan nog beter. We blijven dan ook nieuwe functionaliteiten toevoegen in de komende tijd. Gepland staan bijvoorbeeld betere statistieken om de bezoekers aan uw website te kunnen monitoren. Ook zullen er meer geavanceerdere functies uit DirectAdmin worden toegevoegd voor de meer ervaren gebruikers. En heeft u wensen? Maak het ons kenbaar, we zijn benieuwd wat voor u Xontrol nog beter zou maken!

Bezoek Xontrol direct!
en zet het in uw bladwijzers

Geplaatst op het

De waardering van www.xolution.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 47 reviews.